Acasă Imprumut Tipuri de dobânzi la împrumuturile personale

Tipuri de dobânzi la împrumuturile personale

0
Tipuri de dobânzi la împrumuturile personale

Explicată pe scurt, rata nominală a dobânzii (Rn) este suma pe care institutia se așteaptă să o câștige atunci când ne împrumută banii și ne permite să ii rambursăm în rate. Cele mai ieftine credite personale au un Rn în jur de 5%, cu toate că cel mai scump este de obicei mai mult de 10%, în funcție de tarifele aplicate de către fiecare entitate și, mai presus de toate, profilul prezentat de solicitant.

Și dobanda este direct legată de riscul pe care creditorul îl asumă atunci când acordă creditul personal. Prin urmare, dacă ne bucurăm de o situație economică stabilă, rata oferită va fi mai mică decât dacă am avea probleme financiare.

Dar rata dobânzii nu este singurul factor care poate face un împrumut personal mai scump. Din acest motiv, atunci când comparăm oferte diferite, trebuie să citim întotdeauna tot conținutul imprimării sale fine.

Alte cheltuieli ale unui împrumut personal

Furnizorii de împrumuturi cu caracter personal nu își obțin veniturile numai din dobânzile pe care le aplică. Și, în multe cazuri, ele includ și alte costuri în produsele lor, care ne fac să plătim o sumă bună de bani: comisioane, costuri de legătură, taxe notariale etc. Atunci să vedem care sunt caracteristicile acestor elemente suplimentare și care poate fi costul fiecăruia.

Comisioanele. Acestea sunt taxe pe care creditorul le poate percepe pentru a efectua anumite proceduri sau operațiuni.

Comision de deschidere: este cel care se aplică pentru a plăti entității eforturile de a pune banii la dispoziția noastră. Acesta este, de obicei, între 0,5% și 3% din capitalul împrumutului, care trebuie plătit în momentul formalizării sau alături de prima tranșă.

Comision de studiu: unele entități percep taxe pentru evaluarea cererilor. Prețul său este similar cu prețul de deschidere și este plătit, de asemenea, după semnarea contractului sau la efectuarea primei plăți.

Comision pentru rambursarea anticipată: este o compensație pe care unele entități o solicită atunci când banii sunt restituiți în avans. Prin lege, nu poate depăși 1% din capitalul rambursat, dacă mai rămâne un termen de expirare de mai mult de un an sau 0,5% dacă rămâne un an sau mai puțin.

Cu toate acestea, trebuie spus că nu toate entitățile includ aceste comisioane în împrumuturile lor personale. De fapt, cei care operează exclusiv online sau prin alte canale la distanță nu le percep, de obicei.

Produsele vinculate sau asociate. Acestea sunt produse sau servicii pe care unele bănci vă vor solicita să le angajati pentru a accesa creditele de consum.

Veniturile domiciliate (salarii, pensii etc.): este cerința cea mai comună de legătură. Nu are costuri, cu excepția cazului în care contul în care este efectuat debitul direct are comisioane.

Venituri incasate: acestea pot fi lunare, bi-lunare sau trimestriale, iar cel puțin trei chitanțe sunt de obicei necesare. Ca și în cazul veniturilor, contul asociat are rareori comisioane.

Contractarea de asigurare: acestea sunt, de obicei, de viață sau protecție de plată. Aceste produse au un cost numit o primă, care trebuie plătită la început (numai), lunar sau anual.

Utilizați un card de debit sau de credit: există entități care solicită ca un card să fie contractat și folosit de un minim de ori sau să fie cheltuită o anumită sumă de bani. Dacă se folosește metoda de plată amânată, va trebui plătită dobânda acumulată pentru achiziții.

Legarea la o bancă în acest mod poate avea un cost direct sau indirect. Prin urmare, este absolut esențial să citim cu atenție formatul mic al fiecărui produs conectat, să știm care ar fi prețul exact al acestuia și să se evalueze dacă angajarea acestuia ar fi convenabilă sau am fi mai mult în avantaj dacă am căuta împrumuturi personale fără a schimba băncile.

Taxe notariale. Dacă solicităm un împrumut personal băncii, mai ales dacă suma este foarte mare, este foarte probabil că se va dori contractul semnat în fața unui notar care să ofere o mai mare siguranță operației. Comisioanele acestui profesionist au un cost aproximativ de 0,3% din capitalul creditului și se execută întotdeauna în contul proprietarului produsului.