sâmbătă, decembrie 3, 2022

Creditul pentru studenti ar putea fi o solutie ideala pentru tineri

Studentii sunt greu acceptati de banci pentru o finantare. Bancile nu prea ofera multe solutii de creditare pentru studenti, iar cele care o fac sunt destul de restrictive.

Daca esti un tanar student si vrei sa contractezi un credit de nevoi personale, vei descoperi ca procedeul este mai complex si mai dificil decat in cazul unui credit normal. Banca va cere o garantie imobiliara. Nu numai ca va exista o ipoteca, dar si costurile de contractare sunt aceleasi ca si in cazul unui credit ipotecar.

O solutie de moment, in situatii de urgenta, poate fi sa apelezi la institutiile financiare nebancare, unde vei putea obtine credite de nevoi personale cu buletinul si fara garantii sau giranti in cazul in care esti student si poti dovedi acest lucru.

Putem sa solicitam un credit cu buletinul pentru studenti si tineri?

In cele mai multe cazuri, pentru a fi acceptat, trebuie sa prezinti un buletin si un numar de cont bancar in care sa ti se vireze banii. Dar, ca sa te incadrezi in conditiile de eligibilitate, pe langa cele doua acte mai este o conditie si anume de a avea un venit minim lunar.

Uneori se acorda un imprumut online si chiar daca nu ai un loc de munca, dar poti sa dovedesti ca ai o activitate din care castigi bani sau o indemnizatie, deci ca ai posibilitatea de a returna banii. Dovada ca poti returna suma ceruta se va face tocmai prin acel extras de cont care ti se cere la aplicarea online pentru credit.

De exemplu, Mobilo Credit iti ofera maxim 350 lei pe o perioada de 31 zile. Platesti cat primesti, fara comisioane inutile, fara taxe ascunse sau alte constrangeri. Acesta este o optiune potrivita pentru studentii fara un loc de munca stabil si care au nevoie de ceva bani intre doua locuri de munca.

Viva Credit este o alta institutie financiara nebancara foarte cunoscuta datorita vechimii sale pe piata creditelor nebancare rapide fara giranti. La acest IFN dobanda este 0, nu se admit comisioane si procedeul de aplicare se realizeaza direct pe site. Solutia de finantare pe termen scurt oferita poate fi o optiune foarte buna si pentru studenti care au un PFA.

Extra Simplu IFN poate fi o alegere si daca ai o varsta sub 20 de ani, deoarece ei acorda imprumuturi online studentilor, dar si tinerilor incepand de la varsta de 18 ani. Poti obtine pana la 2.000 RON pe o perioada cuprinsa intre 5 si 30 zile doar cu o copie a actului de identitate.

Trebuie sa ai un venit stabil si sa faci dovada acestuia prin acel extras de cont si, in mai putin de 24 ore, te poti bucura de banii solicitati.

Ce este o institutie financiara nebancara?

Institutie financiara nebancara (IFN) este o entitate, alta decat institutiile de credit (banci), ce desfasoara o activitate de creditare cu titlu profesional, in conditiile stabilite de lege. In cazul Romaniei, infiintarea si functionarea IFN-urilor sunt reglementate de Legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare.

In functie de natura activitatii, institutiile financiare nebancare au obligatia de a se inscrie intr-unul dintre registrele BNR: Registrul Special, Registrul General sau Registrul de Evidenta. Institutiile inscrise in registrele Special si General au obligatia de a se constitui ca societati comerciale pe actiuni si sunt supravegheate de catre Banca Nationala a Romaniei. Unele dintre cele mai populare companii sunt Simplu Credit, Credius, Viva Credit, Cetelem, Provident etc.

De ce credit de la un IFN?

Aceste institutiile financiare, numite nebancare, sunt mai tolerante decat bancile, motiv pentru care, pentru incheierea unui contract, ai nevoie de foarte putine documente.

Un astfel de credit se obtine foarte usor, nefiind nevoie decat de un act care sa dovedeasca faptul ca iti vine un venit constant lunar si un act de identitate. Este suficient un fluturas, o adeverinta de salariu, un extras de cont sau un contract de inchiriere, daca esti proprietarul unei locuinte pe care o inchiriezi. Aprobarea dosarului dureaza doar 24 de ore, iar cererea poate fi depusa inclusiv online.

Atunci cand este vorba despre un credit nebancar nu sunt adaugate de comisioane ascunse si rata dobanzii este fixa pe toata perioada in care se deruleaza contractul. Insa, trebuie avut in vedere faptul ca IFN-urile ofera un timp de ramburs mult mai mic decat la banci si ca dobanda poate ajunge si la 90%, ceea ce va creste suma pe care trebuie sa o returnezi considerabil. Daca vei achita mereu la timp ratele imprumutului nebancar, vei putea sa iti refinantezi creditul si sa obtii o dobanda mult mai mica sau beneficii mai multe.

Cum obtinem credit doar cu buletinul

Puteti acum sa obtineti foarte rapid si usor, un credit cu buletinul in 2022, deci chiar de la dumneavoastra...

Cum obtinem credit doar cu buletinul

Puteti acum sa obtineti foarte rapid si usor, un credit cu buletinul in 2022, deci chiar de la dumneavoastra...

Alte informatii de interes